13 Nisan 2017 Perşembe

Mürselin KURT - Akvaryumda Ölü Bir Balık


 Mürselin Kurt'un güçlü kaleminden hemşire Mutlu'nun dramı.

 Tutkuyla başlayan binlerce evlilikteki gibi yıllar içinde kadın için ölü taklidi yapılan bir yaşam. Kimi akvaryumda, kimi kafeste yaşayan kadınlardan biri hemşire Mutlu. Sıradan bir kaza nedeniyle hastanede psikolog olan ablası tarafından bakılmak zorunda kalıyor.

  Aile içi ilişkiler, evlilikler, anneler, babalar, çocuklar...

Herkesin kendinden, çevresinden birşeyler bulabileceği çarpıcı bir roman.

Daha Önce Mürselin Kurt'un Adımdan Önce ve Karanlıkta Körebe romanlarını da tanıtmıştım. Hepsi birbirinden etkileyici, çarpıcı.

 Mürselin Kurt'un kalemiyle henüz tanışmamış olanlar; vakit kaybetmeden okuyun derim.


Keyifli okumalar...


******


Kitaptan Alıntılar: 


 Baba evinde onca yıl bir fiske bile yemeyen kardeşim sersemlemiş, eli kızaran yanağında, öylece kalakalmıştı, belli ki çok da utanmıştı. Annemle bende birbirimize bakmış, tokadı biz yemiş gibi donup kalmıştık. ( s.28 )


  O yıl, ben Ankara'nın bozkır sıcağında deli gibi çalışırken, o güzelim tatil cennetinde yaşadığı yazın keyfine doyamadı Mutlu. Kocasıyla Gökova' nın bilinmedik tüm koylarını gezip saklı kalmış tüm plajlarında yüzdüler, gündüzleri kokulu çamların altında piknik, geceleri azmak boyunda romantik yürüyüşler yaptılar, geleceğe dair hayaller kurdular. (s.58 )


  Onu tanıdığımı sanıyordum, hani nasıl denir, ciğerini bildiğimi... Oysa yüzünde donup kalmış o sır dolu ifadeye bakarken gözümde tek bir fotoğraf canlanıyordu: Açık yeşil, yumuşak, pürüzsüz, ince kanatlı minik bir gece kelebeğiydi o, ışığı açınca hemen içeri girip perdeye konan, elimizi yaklaştırdığımızda uçmayan, kolayca yakalanıveren, savunmasız bir gece kelebeği.. (s.119 )

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder