17 Ekim 2013 Perşembe

Ayşegül ÇELİK - Şehper, Dehlizdeki Kuş







Ayşegül ÇELİK, 1968'de doğmuş, H.Ü İktisadi İdari Programlar ve A.Ü  DTCF bitirmiştir. Şiir, makale ve öyküleri, röportajları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmıştır.

Sensizankaradadenizdüşleri adlı şiir kitabı ile öykü kitabı Korku ve Arkadaşı vardır.

Farklı öykülerin kesişim noktası dönmedolap, yıldızlar..Birde öykülerin okuyanı içine alması.


******


Kitaptan Alıntılar :


Bir an olsa, bir çiçek kopsa dalından, ay düşüverse, bir yasemin solsa örneğin, hepimiz hüngür hüngür ağlayacağız. Gece, ağzımızda büyüyor; çünkü sırlar var damağımızı zorlayan, Hızır'ın ev ev, bahçe bahçe gezeceği vakte hazırlanıyoruz.Birazdan dilekler asılacak gül dallarına. Dilekler: Gizli hevesler.( Tuhaf değil mi herkesten saklanan başıboş dileklerin bir peygambere itirafı? Çünkü uygunsuz şey bunlar. Çoğu açlık ve tamahın payandasında yükseliyor, kıskançlık ve kin biriktiriyor içinde: Çocuğum doktor olsun, mühendis olsun, çok zengin biriyle evlensin,villalarda yaşasın inşallah! )  (s.33-Haziran Dilekleri adlı öyküden)


Öyle yorgunum ki...
Elimde bir kesekağıdı dut kurusu, atlıkarıncadaki kahkahaların, şekilsiz balonların, hediyelik oyuncakların arasından geçiyorum. Niyetim kalabalığa karışmak aslında, ama biryere gidebildiğim yok.  Kaç saattir yürüyorum, daha çocukluğumdan çıkamadım...Çünkü yürüyen sadece ayaklarım...(s.45- Tutanak adlı öyküden)


Sevdiği, aşık olduğu birini özlerken, içten içe kendini özlemez mi insan? Aklında o günlerden kalan şey, aslında kendisi değil midir? O yürek çarpıntıları, o yaşama hevesi...Eski sevgiliyi özlerken kendini özler insan: Tıpatıp kendi olduğu o kısacık anları...( s.52-Yağmur Işığı adlı öyküden )



Sevdiği, aşık olduğu birini özlerken, içten içe kendini özlemez mi insan? Aklında o günlerden kalan şey,aslında kendisi değil midir? O yürek çarpıntıları, o yaşama hevesi...Eski sevgiliyi özlerken kendini özler insan: Tıpatıp kendi olduğu o kısacık anları...(s. 52)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder